phone

+381 (0)64

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

Водећи партнер РПОР – Видин

Удружење ,,Регионална партнерства за одрживи развој – Видин“ (РПОД – Видин)

Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие – Видин“ (РПУР - Видин)

 

Локална непрофитна организација

Улица 8 “Rayna Knyaginya”  app.7 Град Видин, 3700, Бугарска

Руководилац Евтим Стефанов

Tel. 00359 887 222 883; +359 878 993 027,  факс. 00359 94 600017; +359 94 600018, e-mail. vidin_rpur@abv.bg

 

РПОР Видин је непрофитна организација основана 2003. са циљем да помаже стварање одрживих партнерстава за регионални развој у различитим областима кроз припрему и примену интернационалних пројеката и догађаја, као и стварање партнерстава са општинским  и регионалним властима на локалном и интернационалном нивоу.

Са искуством већим од 10 година у развоју и примени пројеката, невладина организација ради са тимом искусних експерата у промовисању мера попут обука, развоја туризма, организација радионица и семинара, изложби и плесних перформанса, као и регионални развој, туристички и развој животне средине.

Преко 10 пројеката примењених од стране РПОР- Видин су повезани са мерама развоја туризма уз Дунав, културних размена у погледу народних традиција, организовањем обука везане за уметност и занате, побољшање животне средине, развој туризма уз Дунав. Главни акценат пројеката је развој сарадње у прекограничним областима на дуже стазе, у областима економије и културе, повећање нивоа јавне свести о прекограничној сарадњи ојачавањем културне размене и народне традиције –кроз организовање фестивала, изложби, радионица и уједињавањем људи, заједница и економија области које су у прекограничној сарадњи.

Као непрофитна организација, РПОР- Видин је основао дугорочна партнерства са локалним и националним властима, локалним непрофитним организацијама, организацијама за подршку предузетника и предузетницима.

Важни кораци у пољу развоја туризма у прекограничним обласима су предузети током примене пројекта:

,,Прекогранично стратешко партнерство за одрживи туризам у југозападним и северозападним областима доњег Дунава“, МИС ЕТЦ код 557, где се реализовао ,,Стратешки акциони мастер план (2014-2018), за примену одрживог туризма у југозападном и северозападном делу доњег Дунава у контексту постојећих  интернационалних  тенденција.

Такође, иновативна ГИС платформа са мобилном апликацијом је развијена под покровитељством ИМПАКТ пројекта, имплементиран са РПОР- Видин као водећим корисником. Гис платформа садржи мапу природних, културних и историјских локалитета који интерактивно приказују целокупну област земаља прекограничне сарадње Румуније и Бугарске, са описима свих места која се могу посетити са могућношћу да се виде мултимедијални садржаји, информације, занимљивости и комплексне тематске руте на свом ГИС профилу.

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %