phone

+381 (0)64

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

Активност број 4

Креирање пунктова виртуелне реалности са наочарима за виртуелну реалност

Пунктови ВР су места где ће људи моћи да користе ВР наочаре са пуном резолуцијом у Windows верзији водича за локалитете Тврђаве Баба Вида и археолошког налазишта Кулина, бесплатно.

У пројекту је купљена опрема у виду 4 дрона, 4 камере и 4 моћна компјутера, као и 4 ВР наочара, набављено од стране пројектних партнера са једнаким уделом.

4 ВР пункта су омогућена за бесплатно коришћење,  и 4 ВР водича са наочарима.4 VR Сваки ВР пункт садржи 1 компјутер и 1 пар наочара и место на отвореном за посетиоце.

Потписани споразуми о партнерству са локалним заинтересованим странама за креирање 4 ВР пункта.

Семинаре ће одржати партнери у пројекту на матерњем језику, као 2 једнодневна семинара са 20 локалним заинтересованим странама у Видину и Мерошини, са обезбеђеним кетерингом за учеснике. На семинарима ће бити презентована опрема  у виду 2 и 2 пара ВР наочара, купљеним од стране  сваког партнера, произведеним ВР производима . Пунктови ће бити одабрани у складу са њиховом близином туристичким локалитетима, приступности терену, вољи заинтересованих страна да обезбеде бесплатне услуге и потпишу споразуме о партнерству за њихово коришћење.

РПОР – Видин биће задужен за креирање пункта за тврђаву , а Народна библиотека Мерошина за креирање ВР пункта за археолошко налазиште Кулина.

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %