phone

+381 (0)64

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

Активност број 1

Развој водича за виртуелну реалност намењену Windows-у, мобилним телефонима и ВР наочарама за археолошко налазиште КУЛИНА у близини Мерошине.

Локација (NUTS III регион), Нишавски округ

  1. Кратки опис активности:

У овој активности су развијени водичи виртуелне реалности за туристички локалитет у Србији, КУЛИНА, археолошко налазиште у близини Мерошине.

Они су Тврђава Баба Вида у Видину, за који ћемо направити детаљни водич виртелне реалности, водич ће такође омогућити корисницима да праве виртуелне шетње у тврђави и изван ње, да посете изнутра собе, пењу се уз куле пошто су очуване и сада, а у исто време ће моћи да читају и чују информације приказане на различитим пунктовима на локалитетима на ВР водичима.

Изабрани српски туристички локалитет је археолошко налазиште  Кулина, које се налази близу села Градиште у општини Мерошина. Представља остатке византијске твђаве која датира из времена владавине императора Јустинијана 1. и његових наследника. Предмет водича за овај објекат је да дозволи корисницима да виде реконструкцију налазишта, тј. како је некад изгледало. Да бисмо то постигли, учесници ће пружити креаторима водича специфичне историјске информације.

Оба ВР водича ће бити доступна преко Windows-а у високој резолуцији, преко веб-сајта овог пројекта, преко мобилних апликација и на пунктовима виртуелне реалности са наочарима за ВР. У исто време, једна кратка и једна дуга презентација водича ВР попут филма ће бити израђена за оба локалитета.

Сви производи ће бити објављени на сајту израђеном за потребе пројекта на бугарском, енглеском и српском језику.

Израђени веб-сајт за потребе пројекта,

Креиран ВР водич за туристичке локалитете области земаља прекограничне сарадње у пуној резолуцији  за Windows верзију,

Креирана 2 ВР водича за веб верзију и објављена на веб-сајту пројекта

Креирана мобилна апликација за 2 ВР водича за мобилне телефоне, креирана 2 ВР водича за пунктове за виртуелну реалност са ВР наочарама

Креирана једна кратка двоминутна и једна дуга десетоминутна презентација о ВР водичу и објављена на јутјубу и веб-сајту.

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %