phone

+381 (0)64

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

О пројекту

Виртуелна реалност је и даље веома нова за регион када је реч о области примењених наука и високих технологија , а управо је то оно што се у овом пројекту користи као начин за  развој туризма, кроз стварање ВР Водича за 2 туристичка локалитета у областима  земаља прекограничне сарадње.

У друштву које напредује великом брзином, као и у свету нових технологија веома је важно пратити трендове, ићи испред времена и уводити нове технологије у свакодневни живот. Нова туристичка понуда у оквиру пројекта за ВР Водиче је повезана са осталим генерисаним ВР производима и има за циљ да их промовише и уврсти у атрактивне туристичке дестинације. Приступ услугама преко телефона, интернета, ВР пунктова и  друштвених мрежа покрива велики део информационих канала који се данас користе и одговориће потребама константних технолошких иновација у туризму. Предности овог пројекта су, поред стварања веома корисних ВР Водича, омогућавање локалним заинтересованим странама да добију приступ знању како да направе сами ВР производе и да генеришу додадне ВР производе за широки спектар туристичких локалитета у прекограничним областима. Стварање таквих могућности ће неизоставно промовисати области када је реч о туризму.

Мана пројекта би могла да буде та да корисници, који виртуелно посете неке туристичке локалитете, можда неће желети да их посете и уживо, јер су већ то видели. То ће моћи да се покаже истинитим за неки део корисника ВР водича, али веће интересовање за локалитете, генерисано кроз посете веб-сакту или употреби ВР наочара на ВР пунктовима ће дефинитивно повећати број посетилаца  као таквих тим локалитетима.

Рад који је потребан да се развију ВР Водичи је веома обиман и не може се применити код свих туристичких локалитета који то заслужују одједном. Због тога је циљ пројекта усмерен на 2 туристичка локалитета за почетак, али можемо и ово усмеравање назвати фокусом.

Стратегија за поменуте циљеве може се сумирати следећим исказом ,,Истражити професионално нове технологије за развој туризма, обучити и ангажовати учеснике у даљи развој ВР у погледу туристичког развоја области“.

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %